Protegeix-te del sol tot l’any!

Protegeix-te del sol tot l’any!

L’exposició de la pell a la radiació solar, sobretot a la llum ultraviolada (formada per la combinació d’UVB i UVA) té efectes tant a curt com a llarg termini.

Estem molt conscienciats quan ens sotmetem a un bany de sol utilitzem fotoprotecció per evitar danys a la pell produïts sobretot pels rajos UVB, com ara: envermelliment, cremades, dany al DNA cel·lular, immunosupressió o càncer.

Però l’exposició diària a la radiació solar, encara que sigui de baixa intensitat, produeix lesions a llarg termini (tot i que no veiem cap signe de manera immediata), com: alteració en la pigmentació, canvis en la hidratació, canvis en l’elasticitat, pèrdua de densitat de la dermis, augment de la capa epidèrmica, alteració de la funció immunitària de la pell, dany al DNA i formació cèl·lules apoptòtiques (mortes).

Aquesta segona afectació més crònica està protagonitzada sobretot pels rajos UVA, que penetren més profundament que els UVB. Aquesta afectació més constant de la radiació solar queda demostrada en les afectacions unilaterals en persones que són conductores de taxi, camió, etc. que a través del vidre els passen els rajos UVA.

Actualment la majoria de les cremes protegeixen dels rajos UVB (és el Solar Protection Factor SPF) i UVA (UVA-PF), però no les utilitzem de manera rutinària que és el que hauríem de fer en zones tan fotoexposades com la cara, escot o les mans.

Facebooktwitterlinkedinmail

Articles recomanats